RSS FeedНовини

  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 193

19 лютого 2023 року

«Karazin weekends for schoolstudents» (Part 2)

«Karazin weekends for schoolstudents» (Part 2)

19 лютого 2023 року в Харківському національному університеті імені В. Н. Каразіна в рамках проєкту «Karazin weekends for schoolstudents» відбулись лекції для учнів середніх та старших класів лекторами на яких були викладачі навчально-наукового інституту комп’ютерної фізики та енергетики.

На цей раз спікерами були кандидат фізико-математичних наук, доцент кафедри інформаційних технологій в фізико-енергетичних системах Нємченко Єгор Костянтинович та доктор фізик-математичних наук, професор кафедри комп’ютерної фізики Нємченко Костянтин Едуардович.

Єгор Костянтинович провів лекцію на тему «Фізика і комп’ютер. Основи криптографії: від математики до фізики» під час якої слухачі познайомилися з терміном криптографія, дізналися що таке класична та квантова криптографія, а також що в них є спільного та чим вони відрізняються.

Костянтин Едуардович провів лекцію на тему «Нескінченне перенесення тепла в квантових наноречовинах» під час якої слухачі отримали відповіді на запитання «Що таке надречовини?», «Чому надречовини важливі для сучасної техніки?» та дізналися про використання наноматеріалів в сучасних приладах.

Дякуємо всім присутнім за виявлений інтерес та з нетерпінням чекаємо нових зустрічей!