RSS FeedНовини

  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 142

4 березня 2023 року

«Karazin weekends for schoolstudents» (Part 3)

«Karazin weekends for schoolstudents» (Part 3)

4 березня 2023 року в Харківському національному університеті імені В. Н. Каразіна в рамках проєкту «Karazin weekends for schoolstudents» відбулись лекції для учнів середніх та старших класів лекторами на яких були викладачі навчально-наукового інституту комп’ютерної фізики та енергетики.

На цей раз спікерами були кандидат фізико-математичних наук, завідувач кафедри інформаційних технологій в фізико-енергетичних системах Сухов Руслан Володимирович та доктор фізик-математичних наук, професор кафедри інформаційних технологій в фізико-енергетичних системах Кокодій Микола Григорович.

Руслан Володимирович провів лекцію на тему «Програмування мікроконтролерів» під час якої слухачі отримали відповіді на запитання «Коли програмісту, окрім володіння мовами програмування, знадобляться знання з електроніки та фізики?».

Микола Григорович провів лекцію на тему «Математичні моделі у живій природі» під час якої слухачі познайомилися з принципами побудови математичних моделей розвитку популяцій бактерій, тварин, рослин, населення країн і прогнозів на майбутнє.

Дякуємо всім присутнім за виявлений інтерес та з нетерпінням чекаємо нових зустрічей!