RSS FeedНовини

  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 854

12 листопада 2016 року

Науковий семінар Віталія Филенко

Науковий семінар Віталія Филенко

10 листопада 2016 року на Фізико-енергетичному факультеті ХНУ імені В.Н. Каразіна відбувся науковий семінар Віталія Филенко «Нетрадиційні енерготехнології у об’єднаній енергетичній мережі України».

Протягом заходу студенти та викладачі факультету дізналися про особливості функціонування енергетичних мереж України, включаючи енергогенеруючі підприємства, електричні мережі й підстанції, а також специфіку енергоспоживання в нашій країні.

Проводячи детальний аналіз об’єднаної енергетичної мережі України (ОЕМ) учасниками семінару було визначено місце і проблематика кожної кафедри факультету у вирішенні актуальних та потенційних проблем окремих її частин. Зокрема, на кафедрі теплофізики і молекулярної фізики активно займаються питаннями охолодження атомних реакторів та модернізації обладнання ТЕС і ТЕЦ при роботі в якості маневрових потужностей ОЕМ.

Зокрема, на кафедрі теплофізики і молекулярної фізики активно займаються питаннями охолодження атомних реакторів та модернізації обладнання ТЕС і ТЕЦ при роботі в якості маневрових потужностей ОЕМ.
Кафедра фізики нетрадиційних енерготехнологій та екології фокусує свою діяльність на розвитку інноваційних енерготехнологій, створенні промислових систем акумулювання енергії, моделювання та прогнозуванні генерації енергії з відновлюваних джерел, що вкрай важливо для збалансованості та екологічної безпеки ОЕМ.
Кафедра інформаційних технологій в фізико-енергетичних системах, приділяє увагу системам автоматизації, контролю, управляння та оперативного реагування на зміни в енергетичній мережі.
Кафедра охорони праці та безпеки життєдіяльності займається розробкою систем моніторингу та попередження надзвичайних ситуацій в ОЕМ та модернізацією систем очистки викидів енергогенеруючих об’єктів.
Найбільше питань у присутніх виникло щодо можливостей управляння енергоспоживанням в середині країни та створенню національного енергоринку.