RSS FeedНовини

  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 695

28 вересня 2017 року

Студенти ХНУ імені В.Н.Каразіна прийняли участь у святкуванні Дня рятувальника

Студенти ХНУ імені В.Н.Каразіна прийняли участь у святкуванні Дня рятувальника

16 вересня 2017 року в Харкові, у Центральному парку культури і відпочинку імені Горького, було урочисто відзначено свято Дня рятувальника, яке відвідали студенти групи НО-41 разом з викладачами кафедри охорони праці та безпеки життєдіяльності.

Організаторами цього заходу виступили Головне управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України у Харківській області, Національний університет цивільного захисту України та адміністрація Центрального парку культури та відпочинку ім. Горького.

В рамках свята відбулися показові виступи курсанітов-верхолазів. Вони продемонстрували, як рятують людей з найвищої точки парку – колеса огляду (діаметр 54 м) – за допомогою альпіністського та рятувального споряджень, а також провели показову рятувальну операцію на висоті 32 м.

На головній площі парку рятувальники презентували спеціальні машини і продемонстрували роботу різних підрозділів, у тому числі радіаційного, кінологічного, хімічного і біологічного захисту, де були використані прилади, спецтехніка та спецкостюми. Крім того, в цьому заході приймали участь фахівці вибухотехнічної та медичної служб, волонтери Червоного Хреста, Оперативно-рятувальна служба міста Харкова, а також офіцери патрульної поліції.

Крім того, представники кафедри спеціальної хімії та хімічних технологій НУЦЗУ проводили показові досліди з горіння металів, вибухів газів, а також самозаймання речовин.

Гостям свята, в тому числі і нашім студентам, було надано можливість особисто опробувати спеціальне спорядження, що використовується при проведенні аварійно-рятувальних та невідкладних робіт.