RSS FeedНовини

  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 417

3 жовтня 2018 року

Науковий-методичний семінар кафедри інформаційних технологій в фізико-енергетичних системах

Науковий-методичний семінар кафедри інформаційних технологій в фізико-енергетичних системах

3 жовтня 2018 року відбувся перший науково-методичний семінар кафедри інформаційних технологій в фізико-енергетичних системах. Із доповіддю "Дослідження нової методики розробки бітумінозних пісків" виступив студент кафедри інформаційних технологій в фізико-енергетичних системах Педченко Назар.

Анотація доповіді: Проаналізовано сучасний стан і тенденції розвитку технологій розробки покладів важкої нафти і природних бітумів. Розглянуто особливості технології свердловинного гідровидобутку і перспективи застосування її елементів при розробці покладів важкої нафти і природних бітумів. Представлено для обговорення аналітичний та теоретичний аналіз та результати математичного моделювання термодинамічних процесів, які відбуваються в продуктивному пласті в процесі його розбурювання з одночасною циркуляцією теплоносія. Обговорені обґрунтування принципової схеми видобування природного бітуму на основі технології свердловинного гідровидобутку

Питання, що були задані доповідачеві:

1)Як проведено адаптацію елементів технології свердловинного гідровидобутку корисних копалин для розробки покладів природних бітумів на основі їх математичного моделювання.

2)Які є основні фактори впливу на продуктивний пласт в процесі розробки покладів природних бітумів способом свердловинного гідровидобутку.

3)У якому програмному середовищі проводилось математичне моделювання

4)Дайте обґрунтування принципової можливості розробки природних бітумів на основі технології свердловинного гідровидобутку.