RSS FeedНовини

  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 139

18 березня 2023 року

«Karazin weekends for schoolstudents» (Part 4)

«Karazin weekends for schoolstudents» (Part 4)

18 березня 2023 року в Харківському національному університеті імені В. Н. Каразіна в рамках проєкту «Karazin weekends for schoolstudents» відбулись лекції для учнів середніх та старших класів лекторами на яких були викладачі навчально-наукового інституту комп’ютерної фізики та енергетики.

На цей раз спікерами були кандидат фізико-математичних наук, доцент кафедри фізики нетрадиційних енерготехнологій та екології Кудрявцев Ігор Миколайович та кандидат технічних наук, доцент кафедри фізики нетрадиційних енерготехнологій та екології Алексахін Олександр Олексійович.

Ігор Миколайович провів лекцію на тему «Екологічні транспортні засоби на рідкому азоті та стиснутому повітрі» під час якої слухачі дізналися про розробку харківськими вченими першого в Європі екологічно чистого кріогенного автомобіля, що працює на рідкому азоті або стиснутому повітрі, та їх співпрацю з американськими вченими.

Олександр Олексійович провів лекцію на тему «Централізовані і децентралізовані системи теплопостачання. Переваги і недоліки.» під час якої слухачі ознайомилися зі структурою системи теплопостачання міста, основними схемами організації теплопостачання об'єктів, а також дізналися про принципи функціонування основного обладнання, необхідного для теплопостачання.

Дякуємо всім присутнім за виявлений інтерес та з нетерпінням чекаємо нових зустрічей!